Over ons
Waar elk kopje een verhaal vertelt van vakmanschap
Jo Jespers, doordrenkt met jarenlange koffie-ervaring, deelt het verhaal van Jespers koffie met een glimlach: "Elke kop Jespers koffie belichaamt perfecte balans en onweerstaanbare smaak. Dit is het resultaat van ruim 100 jaar ambachtelijk vakmanschap. Mijn grootvader Joseph loste persoonlijk de koffiebalen van de boot in de haven en brandde de bonen in zijn eigen koffiebranderij. De hele wijk St.-Andries en de omliggende gebieden genoten van de aroma's van vers gebrande koffie. Deze meester-koffiebrander deelde zijn kennis en geheime recepten met de opeenvolgende generaties... Nu dragen achterkleindochter An en haar partner Kurt sinds 2021 de verantwoordelijkheid om de traditie van Jespers koffie, lokaal vers gebrand, succesvol voort te zetten."
Elke koffie is samengesteld uit een unieke mix van de allerbeste koffiebonen wereldwijd, met zorg geselecteerd en eerlijk verhandeld. Jespers koffie ondergaat meerdere ambachtelijke brandingen per week, altijd met mildheid, zodat het aroma perfect tot zijn recht komt.
Jespers koffie: Geniet van heerlijke, verse kwaliteitskoffie - een erfenis van meester-koffiebranders in elke kop!
Koffiemoleken
Op 6 juli 1900 vraagt Petrus aan de stad Antwerpen toelating om zijn uithangbord, "een zinkend koffiemoleken" van de zaak aan de Vlasmarkt te mogen ophangen aan zijn nieuwe zaak in de Kloosterstraat.
Oever 20
Petrus Cornelis Jespers koopt Oever 20. In 1905 wordt het pand grondig gerenoveerd. hij voegt een extra verdieping toe en bouwt achteraan een magazijn.
Oever 16
In 1918 vindt een hernummering van de Oever plaats. Oever 20 wordt Oever 16. In Januari 1919 koopt Jozef Jespers Van Tiggelen, het pand aan Oever 16 over van Petrus Cornelis. Petrus begint aan de Paardenmarkt een groothandel in granen en zaden. Enkele jaren later start hij biscuterie Jespers op in Mortsel.
Start koffiebranden
Om de groothandel te kunnen uitbreiden, koopt Jespers Van Tiggelen enkele panden aan het Steegsken en het Scheldeken.
Overname 2de generatie
In 1944 overlijdt Jozef Jespers. Na zijn overlijden neemt de oudste zoon Marcel de fakkel over. In 1953 verlaat Marcel de zaak en wordt deze overgenomen door diens jongste broer Jozef Jespers. Jozef en zijn echtgenote Louisa Van den Eynde nemen de zaak over na de watersnoodramp in 1953.
Nieuwe Koffiebrander
In 1955 installeert Jozef Jespers een nieuwe koffiebrander. Deze wordt plechtig ingewijd door E.P. Gardiaan van de Minderbroeders.
Overname 3de generatie
Johan en Emilia Jespers nemen in 1990 de zaak over van hun ouders. Johan wordt de nieuwe koffiebrander.
Adieu Oever 16
Op 31 december 2020 sluiten Emilia en Johan voor de allerlaatste keer hun winkeldeuren.
www.jesperskoffie.be
De fysieke winkel sluit zijn deuren, maar de verkoop van koffie gaat online verder. De onlineverkoop wordt verzorgd door An Liekens en haar man Kurt De Bilde. An is de jongste dochter van Mieke Jespers. Mieke en Johan blijven de verkoop van de koffie nauwlettend opvolgen. Zij staan Kurt en An bij achter de schermen.
Belevingswinkel
In april 2022 starten Kurt en An met een belevingswinkel in Kapellen. Het assortiment van koffie en thee wordt verder uitgebreid met chocolade en zoetjes.
Opening Jespers Koffie Schoten
De nieuwste toevoeging aan onze koffiefamilie: Jespers Koffie in Schoten! In het hart van de winkelstraat van deze gemeente, recht tegenover de bakker, hebben we onze deuren geopend.
Uitgeroepen tot streekproduct
Jespers Koffie "Moekes Blend" en "Delicieux" zijn officieel erkend als streekproducten, wat hun unieke en lokale karakter benadrukt. Deze onderscheidingen bevestigen de hoge kwaliteit en de traditionele productiemethoden van Jespers Koffie.